TRÄNING

Har varit och tränat på Surahammars Brukshundklubb i kväll. Vi är ett gäng som träffas regelbundet och tränar våra hundar och gruppen kallas MOT TÄVLING eftersom vi som är med i den är ute och tävlar emellanåt. Jag har ju inte tävlat med Egon ännu men Lillen och jag har tävlat ett antal gånger med blandade resultat. Det som är bra med gruppen är att alla tränar självständigt men vi hjälper varandra vid behov och vi läser även tävlingsmässigt för varandra då och då.

Jag har slutat tävla med Lillen så nu är det Egon som jag tränar Vi har inte kommit så långt i träningen ännu för jag tar det ganska lugnt med honom och så vill jag befästa momenten ordentligt.
Ikväll gick det ganska bra när vi tränade, han hade fin kontakt med mig och tyckte det var roligt att träna. Vi körde väldigt korta pass med lek och även passivitet mellan eftersom han tröttnar väldigt fort om vi tränar i ett sträck, men efter en stunds vila där han satt uppbunden när jag läste för en träningskompis så var han pigg på att jobba igen.

Har även lagt några spår åt honom i veckan och han verkligen älskar att spåra. Problemet var bara att han tyckte det var så roligt att spåra så han brydde sig inte om apporterna som låg i spåret första gången. Det var bara att träna hemma så att han förstod att det är apporterna som är guld värda och det är dom som man ska hitta och markera. När jag lade ett nytt spår till honom några dagar efteråt så markerade han tre av fyra apporter så det var stor skillnad mot första gången. Nu gäller det att jobba vidare på detta för det är så otroligt roligt när man ser hunden spåra, tycker jag.


Kommentarer
Postat av: Malin, Aisha & Izzie

Hej och tack för inlägget i vår blogg!! Vilken fin pinscherpojk du har och kul att ni också är lydnadsintreserade! Lycka till framöver!! Hälsningar /Malin, Aisha & Izzie

2007-08-27 @ 11:56:34
URL: http://aisha.bloggagratis.se
Postat av: Fia & Aquiro

Åh, vad ni är duktiga! Jag skulle verkligen vilja komma igång med spårandet. Har varit med träningsgruppen ut en gång, men bara som "publik" & frågemaskin;)
Jo, han är bra söt & mysig, men hundstackarna får ju inte så mkt av allt som de borde nu när jag har ont.. Men det blir ju bättre sen..
Har förresten varit vid Sura BK & plockat svamp två gånger, men höll oss från att träna.. hihi, men vore skoj att komma dit & träna lite.
Kramar

2007-08-28 @ 08:08:54
URL: http://aquiro.blogg.se
Postat av: Josse och Tobbe - med Gibbe

Haha.. ja visst är det en fin bild på Gibson. Han var ju tvungen att vara midsommarfin när vi skulle hem till min mamma och fira. :D det var verkligen uppskattat. Inte av gibson kanske. :D . Vi skickade inte lite olika bilder, men det var den bilden dom valde.

2007-08-30 @ 13:12:15
URL: http://pinscherngibson.blogg.se
Postat av: Maj-Len

Wilma spanar efter GODIS på bilden, men det kanske du anade :)
Nu har jag också boken "Med sikte på 10 an" : ) :)
Kram

2007-09-02 @ 16:35:48
URL: http://azzra.blogg.se
Postat av: Tobbe och Josse - med Gibson

MMm.. :D vi såg inbjudan och det skulle vara jätte kul. Har faktist saknat att ha en regelbunden kontakt med andra pinschrar. Man ser på Gibson att det är det han verkligen behöver. Inte samma sak att leka med rottisar och schäfrar :D .. haha.. så vi får se . men det skulle vara jätte kul :D

2007-09-03 @ 12:20:01
URL: http://pinscherngibson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0